FGFs arbete

FGFs arbete


Verksamhetsberättelse för 2023 >>

 



Sammanfattning av styrelsens arbete under våren 2023 och planerade arbete under hösten 2023

Vi har medverkat vid utbildningar i Alingsås och Göteborg. I Januari deltog Gun Åberg och Annika Olsson i Alingsås. Claes Brauer deltog i Göteborg.

Vi har fått rapporter och delgivit RGMF våra synpunkter med önskemål till styrelsen i RGMF genom Aija Kaarlenkaski och Claes Brauer som representerar FGF i RGMF:s styrelse.

Den 23 januari inbjöds Annika Olsson och Gun Åberg till en uppföljningsutbildning för Gode män i Alingsås. Arrangör var Överförmyndarsamverkan Alingsås/Lerum. Gun och Annika informerade om FGF och lämnade bl.a lite tips att tänka på vid uppstart av ett uppdrag. Samtliga deltagare vid utbildningen var intresserade av en ”filial” till föreningen i Göteborg.

Den 27 mars hölls ett första medlemsmöte i Equmenia kyrkan i Alingsås. Det var ett 30-tal deltagare och Linda Silander, enhetschef vi Överförmyndarsamverkan informerade om ÖF:s arbete och svarade på frågor.

Den 31 maj kommer Sparbanken Alingsås att informera Gode män och Förvaltare i Alingsås/Lerum.

I möte med Göteborgs ÖF i maj rapporterades att förvaltningschefen Annelie Westlund har slutat sin anställning. Ny förvaltningschef kommer att tillsättas i slutet av hösten. Vid detta besök medverkade Jonas Bokstedt. Vi diskuterade framtida samarbete för underlättande både för oss och granskare. Rapport från granskningsläget var vid tidpunkten för mötet att 41,2% och per den 25 /8 63,4% av årets årsräkningar var klara.

Vi har planerat att ha möte med den nya förvaltningschefen i slutet av september.

I maj träffade vi Mölndals ÖF för avstämning av verksamheterna. Granskningsläget var vid tidpunkten 51% av årsräkningarna var klara.

Lena Andersson medverkade efter önskemål av enhetschefen för ÖF i samverkan vid möte med överförmyndarnämnden som de kallade ”en riktig god man” för att få ledamöterna inblick i hur vi arbetar i praktiken med våra uppdrag. Mycket uppskattat både för dem och oss. Lena kommer också att träffa deras revisorer i september efter förfrågningar från dem.

En förfrågan om att delta i projektet Allas likhet inför lagen så LaSSe Brukarstöd skall dra igång har kommit in till styrelsen. Vi kommer med glädje att delta i detta.

Vi arbetar ständigt med ansökningar om bidrag från kommunerna med de flesta har gjort om sina upptagningsområden för bidrag och vår förening faller mellan stolarna för målgrupperna. Den enda kommun som vi nu får bidrag av är Göteborg.

Vi är behjälpliga med många frågor och funderingar från medlemmar som via e-mail eller telefon behöver hjälp. De flesta kan vi hjälpa andra svårare ger vi råd om vart de kan vända sig.

I höst kommer många intressanta möten att hållas i september och oktober. Dessa kommer att informeras via kallelse och på hemsidan. Styrelsen kommer att ha 3 möten.

Vi ser fram emot att träffa er alla igen,
FGF styrelse